مقاله بررسی اثر قلیا برروی پنبه در محیط مایكروویو + doc

مقاله بررسی اثر قلیا برروی پنبه در محیط مایكروویو در 40 صفحه ورد قابل ویرایش

دسته بندی: فنی و مهندسی

فرمت فایل: doc

تعداد صفحات: 40

حجم فایل: 126 کیلو بایت

قسمتی از محتوای فایل و توضیحات:

مقاله بررسی اثر قلیا برروی پنبه در محیط مایكروویو در 40 صفحه ورد قابل ویرایش

فهرست مطالب

عنوان صفحه

مرسریزه بدون كشش (Caustisizing)………………………………………………………………. 1

مرسریزاسیون…………………………………………………………………………………………… 5

مرسریزاسیون نخ………………………………………………………………………………………. 6

مرسریزاسیون پارچه…………………………………………………………………………………. 7

ماشین مرسریزه زنجیره‌ای…………………………………………………………………………. 8

ماشین‌های مرسریزه غلتكی………………………………………………………………………… 9

چكیده:……………………………………………………………………………………………………. 11

مقدمه:……………………………………………………………………………………………………. 12

مواردی از كاربرد مایكروویو برای كالای پنبه ای:………………………………………. 15

سفیدگری پنبه:………………………………………………………………………………………… 15

رنگرزی پنبه:…………………………………………………………………………………………… 16

صابونی كردن پنبه:………………………………………………………………………………….. 16

كاربرد مایكروویو درجداسازی پس‌ماندهای آلی «فضولات» حشره‌ها كه به الیاف چسبیده‌اند.. 15

مراحل انجام عملیات:……………………………………………………………………………….. 18

گرمایش دی الكتریك:……………………………………………………………………………….. 19

گرمایش ریزموج:…………………………………………………………………………………….. 20

واكنش بین ریزموج و ملكولها:…………………………………………………………………… 22

تأثیر مایكروویو بر بدن انسان…………………………………………………………………… 24

حساسیت فركانسی بدن در مقابل امواج الكترومغناطیسی:…………………………….. 27

مزایا و معایب كاربرد مایكروویو:……………………………………………………………… 28

مزایا:……………………………………………………………………………………………………… 28

معایب:……………………………………………………………………………………………………. 29

روش كار:………………………………………………………………………………………………. 29

مشخصات فنی كالا………………………………………………………………………………….. 31

مشخصات فنی دستگاه……………………………………………………………………………… 32

شرح جدول برای NaOH………………………………………………………………………….. 34

شرح جدول برای KI………………………………………………………………………………… 35

شرح جدول برای CaCO3………………………………………………………………………….. 36

شرح جدول برای NH3……………………………………………………………………………… 37

منابع:……………………………………………………………………………………………………… 38

مرسریزه بدون كشش (Caustisizing)

پنبه در حالت آزاد در سود سوزآور جمع شده (آب رفته) و در نتیجه ارتجاعیت و حجم آن افزایش می‌یابد. این خاصیت سود سوزآور برای تولید پارچه‌های پنبه‌ای با ارتجاعیت مثل لباس ورزشی، جوراب و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. مقدار جمع‌شدگی به غلظت سود سوزآور بستگی دارد بر اثر جمع‌شدگی پارچه، وزن در واحد سطح افزایش می‌یابد. مرسریزاسیون بدون كشش مقداری از جلای الیاف پنبه می‌كاهد ولی در عوض استحكام و میل جذبی آن برای رنگینه افزایش می‌یابد به علاوه پوشش الیاف پنبه نرسیده (مرده) در رنگرزی بهتر و رنگرزی یكنواخت‌تر می‌گردد. در انجام مرسریزاسیون بدون كشش، استفاده از مواد‌تر كننده مقاوم در مقابل قلیا، به یكنواخت‌تر نمودن و سریعتر كردن عمل كمك می‌كند (Leophen U). غلظت سود سوزآور و مدت زمان لازم برای مرسریزه بدون كشش به كیفیت پارچه بستگی دارد.

محلولهای غلیظ‌تر به زمان واكنش كوتاه‌تری احتیاج دارد. معمولاً برای مرسریزه‌ بدون كشش، از سود سوز‌آور با غلظت 20 درجه بومه استفاده می‌گردد و زمان لازم با توجه به غلظت سود سوزآور حدود 40 تا 60 ثانیه می باشد. چنانچه به دلایل مكانیكی نتوان زمان واكنش را كم انتخاب نمود. لازم است كه محلول سود سوزآور رقیق‌تر گردد (حدود 15 درجه بومی).

ساده‌ترین روش مرسریزه بدون كشش، پد كردن پارچه پنبه‌ای با محلول سودسوزآور محتوی تركننده مقاوم در مقابل قلیا می‌باشد. پس از پد شدن، كافی است به پارچه حدود 30 تا 90 ثانیه زمان داده می‌شود و سپس به كمك ماشین شستشوی مداوم، ابتدا گرم و سپس سرد آبكشی شود. غلتكهای فشار دهنده (فولارد) بین حمام‌ها، سود‌سوزآور را از پارچه جدا می‌كند. خنثی سازی سودسوزآور در آخرین حمام، مخصوصاً برای پارچه‌های ضخیم ضروری می‌باشد. مرسریزه‌ بدون كشش برای الیاف ویسكوز بایستی با دقت فراوان انجام گیرد چون سودسوزآور با غلظت حدود 10 درجه بومه میل به حل ویسكوز دارد و از این رو برای انجام مرسریزه بدون كشش روی الیاف ویسكوز غلظت‌های پائین‌تر از 8 درجه بومه توصیه می‌شود. خطر صدمه دیدن الیاف با اضافه كردن مقداری نمك طعام به محلول سود سوزآور كمتر می‌گردد. استفاده از هیدوركسید پتاسیم به جای سودسوزآور صدمه كمتری را به همراه داشته و بعلاوه زیردست پارچه هم نرمتر می باشد. ولی ازدیاد جذب رنگینه توسط الیاف چندان زیاد نیست. برای مرسریزه بدون كشش ویسكوز می‌توان از دستورهای 9 و 10 استفاده نمود. در دستور 9 پارچه به مدت زمان كافی در محلول سودسوزآور قرار گرفته و سپس آبكشی و خنثی می‌گردد در صورتیكه در دستور 10 پارچه بعد از پد شدن روی یك نوار نقاله قرار گرفته و پس از مدت زمان كافی آبكشی و خنثی می‌شود. این روش به Pad- Plait معروف می‌باشد.
مرسریزاسیون

این عمل بنام جان مرسر، كه در سال 1844 اثر سود سوزآور را بر پنبه مطالعه می‌كرد نامگذاری شده است و منظور از آ‎ن قرارداد نخ و یا پارچه‌ پنبه در حالت كشش در محلول سودسوزآور قوی می‌باشد. بر اثر مرسریزاسیون جلای پنبه افزایش می‌یابد. معمولاً پارچه‌های مرغوب پنبه ای پیراهنی، رومیزی، ملحفه‌ای و همچنین نخهای قرقره مرسریزه می‌شود. جلای حاصل از مرسریزاسیون به نوع پنبه و شرایط مرسریزاسیون بستگی دارد. پارچه‌های تهیه شده از نخ پنبه‌ای شانه شده برای این فرایند مناسب‌تر می‌باشد. زیرا وجود انتهای آزاد الیاف در سطح نخ و پارچه از جلای كالا می‌كاهد. علت افزایش جلای پنبه بعد از مرسریزاسیون، ناپدید شدن پیچیدگی در طول پنبه و دایره‌ای شكل شدن سطح قاعده در نتیجه صاف شدن سطح ناهموار آن توضیح داده می‌شود. سطح صاف پنبه مرسریزه شده انعكاس نور را بیشتر و یكنواخت‌تر می‌نماید. علاوه بر افزایش جلاء بر اثر مرسریزاسیون استحكام پنبه هم افزونی می‌یابد. این افزایش ممكن است تا 50 درصد استحكام اولیه برسد. ولی در عوض ارتجاعیت آن كاهش می‌یابد. افزایش استحكام بر اثر مرسریزاسیون را می توان چنین توضحیح داد كه بر اثر كشش در حالت تورم مواضع كریستالی الیاف در جهت محور لیف جهت‌گیری می‌كنند. بر اثر مرسریزاسیون قدرت تورم پنبه در آب افزونی می‌یابد. و این خود جذب رنگینه را برای الیاف آسان‌تر می‌سازد. بعنوان مثال رنگینه‌های خمی با سرعت بیشتری جذب پنبه مرسریزه شده و راندمان رنگی بالاتر می‌باشد. به عبارت دیگر پنبه مرسریزه شده بطور كلی در مقایسه با پنبه مرسریزه نشده، در شرایط رنگرزی مساوی پررنگ‌تر جلوه می‌كند. (مرسریزه بعد از رنگرزی هم عمق رنگ را افزایش می‌دهد.)

شدت اثر مرسریزاسیون با درجه مرسریزاسیون نشان داده می‌شود كه با تعدادی پیچیدگی باز شده لیف پنبه و یا نمره فعالیت باریم اندازه‌گیری می‌شود.
مرسریزاسیون نخ
جهت كسب جلای بیشتر، ابتدا نخ پرزسوزی و مرسریزه معمولاً بعد از پخت انجام می‌شود. چنانچه نخ قبل از پخت مرسریزه گردد، مرسریزه را خام گویند. در مرسریزه خام قلیا سریعاً كثیف می‌گردد. نخ را می توان بصورت مداوم و یا غیر مداوم مرسریزه نمود. در مرسریزه غیر مداوم نخ بصورت كلاف به دو گیره متصل می گردد یكی از دوگیره در جای خود ثابت و دیگری متحرك می باشد در شروع تماس كلاف نخ با قلیا كه حدوداً 60 تا 180 ثانیه بطول می‌انجامد گیره‌ها از یكدیگر فاصله می گیرند. در نتیجه كلاف نخ كشیده می‌شود (گیره متحرك ممكن است چند دور چرخیده و كلاف را نیز تاب دهد). كشیدگی كلاف به مقدار 3 تا 5 درصد طول اولیه آن می‌باشد. ازدیاد كشش، جلای بیشتری را به همراه دارد ولی ازدیاد بیش از حد آن، از استحكام نخ می‌كاهد. غلظت مناسب سودسوزآور برای مرسریزاسیون نخ در حدود 27 تا 33 درجه بومی انتخاب می‌گردد و غلظت كمتر یا بیشتر از این مقدار اثر مرسریزاسیون را كاهش می دهد. با توجه به گرمازا بودن واكنش سلولز در مقابل قلیا لازم است كه جهت سرد نگهداشتن حمام از محلول سودسوزآور سرد شده (حدود 10 درجه سانتیگراد) استفاده گردد. بعد از اتمام زمان مرسریزاسیون كلافهای نخ دز حال كشش توسط آب گرم و سپس آب سردآبكشی می‌گردد. سود سوزآور باقیمانده روی الیاف به كمك محلول رقیق اسید استیك خنثی گردیده و در پایان هم آبكشی انجام می‌شود. در مرسریزه‌ مداوم نخها كه به صورت دسته‌ای به موازات یكدیگر قرار گرفته‌اند قسمت به قسمت در محلول سودسوزآور فرورفته و سپس كشیده می‌شود. بعد از اتمام زمان مرسریزاسیون آبكشی نخ و خنثی سازی‌ آن انجام می‌شود.
مرسریزاسیون پارچه

پارچه را می‌توان بصورت خام، بعد از مقدمات و یا حتی بعد از رنگرزی مرسریزه نمود پارچه معمولاً بعد از آهارگیری و پخت و در بعضی موارد بعد از پخت و سفیدگری مرسریزه می‌شود. از آنجائیكه ممكن است درجه سفیدی پارچه تا حدی بر اثر مرسریزاسیون آسیب بیند در صورت امكان مرسریزاسیون قبل از سفیدگری انجام می‌شود. مرسریزاسیون را می‌توان روی پارچه خشك و یا روی پارچه‌تر انجام داد. غلظت سودسوزآور باید در طول انجام مرسریزاسیون ثابت بوده و كنترل گردد.

مطلب مفید دیگر:  مقاله تاثیر مخلوط بازاریابی بر صادرات منسوجات مصر رشته اقتصاد

بهترین نتیجه مرسریزاسیون با سود سوزآور 25 تا 30 درجه بومه حاصل می‌گردد. غلظتهای خارج از این محدوده را جلای كالا می‌كاهند. برای پارچه خشك معمولاً از سودسوزآور با غلظعت 25 تا 26 درجه بومه و برای پارچه‌تر از غلظت 28 تا 30 درجه بومه استفاده می‌شود. از آنجائیكه مدت زمان مرسریزاسیون حداكثر 30 ثانیه می‌باشد الیاف پنبه صدمه‌ای نمی‌بینند. اصولاً الیاف پنبه در حرارتهای پائین بهتر متورم می‌شوند و به همین علت بهتر است دمای مرسریزاسیون بین 13 تا 15 درجه سانتیگراد انتخاب گردد. در صورت رقیق‌تر شدن محلول كه نتیجه آن كاهش اثر مرسریزاسیون می‌باشد می‌توان از دمای 20 درجه سانتیگراد استفاده نمود. دمای مرسریزاسیون بایستی یكنواخت نگه داشته شود چون در غیر اینصورت اثر مرسریزه‌ نایكنواخت شده و باعث رنگری نایكنواخت می‌گردد. از آنجائیكه مرسریزه یك واكنش گرمازا می‌باشد. محلول سود سوزآور را بایستی سرد نمود. و با توجه به زمان كم تماس كالا با محلول استفاده از یك تركننده مقاوم در مقابل قلیا (Leophen BN) ضروری می‌باشد.
رنگرزی پنبه:

این رنگرزی با رنگ ریكتو كه بیشترین استفاده را در حال حاضر دارد، انجام گرفته، شرایط عمل مانند حالت عادی و معمول در رنگرزی با رنگهای دیكتو است: كالا در یك حمام 40 درجه سانتیگراد، عاری از رنگ، خیس می شود، بعد رنگ و نمك اضافه می شود، دما تا 80 درجه سانتیگراد بالا برده می شود، كربنات اضافه شده و مرحله‌ی تثبیت به مدت یكساعت انجام می‌شود. نمودار «4» نشان دهنده سرعت تثبیت رنگ روی كالای پنبه ای می باشد. مقایسه‌ی منحنی های آن نشان می دهد كه در اثر استفاده از تشعشعات مایكروویو نه تنها سرعت رنگرزی افزایش یافته بلكه شید نهایی قویتر و شدیدتر می باشد. «ثابت جذب K/S در طول موج nm430 برای رنگ زرد طلایی E2R» در انتهای رنگرزی ثابت جذب برای شاهد 7/4 و برای نمونه رنگرزی شده با استفاده از مایكروویو با توان W2000 ، 5/5 می باشد.

ثابت شده است كه عمل مایكروویو هیچ اثری روی طبیعت واقعی رنگ نسبت به پنبه ندارد ولی روی تثبیت رنگ مؤثر می باشد.
صابونی كردن پنبه:

بعد از رنگرزی، صابونی كردن پنبه جهت حذف رنگهایی كه نسبت به كالا تثبیت نشده‌اند الزامی است، این عمل می‌تواند با افزایش دمای حمام، شستشو تا 100 درجه سانتیگراد «یعنی دمای كه قادر به جابجایی رنگ تثبیت نشده ، بین حمام و كالا باشد» انجام گیرد، در این آزمایش عمل صابونی كردن روی نمونه هایی كه به روش های معمول حرارت دهی، رنگرزی شده اند، انجام شده است.

مطابق نمودار «6» به منظور رسیدن به یك نقطه‌ی قابل اطمینان و معتبر جهت قیاس بین مرجع و مواردی كه با مایكروویو كار شده، اعمال تشعشعات مایكروویو با 5 دقیقه تأخیر انجام شده است، یعنی تاخیری كه باعث ایجاد یك نقطه‌ی مشترك بین منحنی ها شده است، در این منحنی I مربوط به نمونه شاهد و منحنی J مربوط به صابونی كردن تحت سیستم حرارتی مایكروویو می باشد. با برش منحنی ها، دیده می‌شود كه اعمال مایكروویو مخصوصاً در شروع عملیات مؤثر واقع شده و بعد از یك دور، min30 كه بیشتر آن درطی صابونی كردن است، حذف رنگهای تثبیت نشده توسط مایكروویو یك سوم بیشتر از حالت معمولی است و كاهش كمی رنگ تثبیت نشده ای كه باقی مانده نسبت به حذف شده در طی شستشو از 40% به 20% می‌رسد.
كاربرد مایكروویو در جداسازی پس ماندهای آلی «فضولات» حشره ها كه به الیاف چسبیده اند:

همانطور كه می دانیم الیاف پنبه از مناطق تولیدشان مانند سوران مرتباً بوسیله‌ی فضولات حشرات «كه به white fly» معروفند آلوده و كثیف می گردند. این پس ماندهای آلی، شامل مواد چسبناك زردرنگی است كه معمولاً به آنها honey dew گفته می‌شود. از آنجا كه این پسماندها، محكم به الیاف می چسبند، انجام فرایندهای لازم جهت آماده سازی الیاف برای عملیات ریسندگی را مشكل می سازند. (پروسس پذیری الیاف كاهش می یابد). در نتیجه نخ با كیفیت بسیار پایین تولید می گردد. بنابراین ملزم به استفاده از روش و ماشین آلاتی هستیم كه بر این مشكل غلبه كرد و با راندمان بالا و نیز به راحتی، پس ماندهای آلی را جدا كند. در ضمن یكی از ویژگیهای مهم این روش نداشتن تاثیرات منفی روی خصوصیات نساجی الیاف پنبه باید باشد. همچنین توانایی انجام عملیات روی مقادیر زیاد الیاف را با یك راندمان دائمی و یكسان داشته باشد. این روش می بایست روی عدل های پنبه با شكل و سایز معمولی نیز مؤثر باشد. بنابراین وسایل و ابزار باید به گونه ای باشد كه تمامی موارد فوق را برگرفته و در عین حال، ساختاری معقولانه داشته و قابل دسترسی و تهیه نیز باشد. این روش «مایكروویو» تمامی موارد فوق را در بر می‌گیرد.
مراحل انجام عملیات:

1- تغذیه عدلهای پنبه با ظرفیت بالا توسط یك حركت یكنواخت و ممتد به داخل تونل حاوی امواج مایكروویو.

2- در معرض قرار گرفتن عدل های پنبه و تمامی الیاف با امواجی كه فركانس آنها مطابق با خشك شدن فضولات باشد.

3- تخلیه‌ی و خروج عدل های پنبه

روش كار دستگاه به صورتی است كه به كمك یك تسمه نقاله ممتد از جنس فولاد ضد زنگ كه به كمك PTFE «پلی تترا فلوئور اتیلن» پوشش داده شده است تا الیاف را به داخل تونل ببرد. و ژنراتورهایی كه امواج را تولید می‌كنند «ولتاژ 220 ولت و فركانس 50 هرتز» كنترل امواج می‌تواند به صورتی دستی یا كامپیوتری باشد. الیاف با سرعت kg / hour 300 عمل می شوند. و در نهایت به كمك ضربه زدن الیاف را خارج می كنند، نخ تولیدی با این روش از كیفیت بالا برخوردار است و در حقیقت امواج مایكروویو به كمك گرمای ایجاد كرده در سرتاسر عدل باعث كاملاً خشك شدن مدفوع حشرات شده به طوری كه این تركیب شكننده شده و به راحتی توسط عملیات ضربه زدن از الیاف جدا می شوند.
گرمایش دی الكتریك:

اصطلاح گرمایش دی الكتریك عموماً در مورد استفاده از دستگاههای فركانس بالایی كه تحت فركانس های كمتر از 80 مگاهرتز عمل می كند، به كار می رود. فركانس های مجاز در انگلیس 56/13 ، 12/27، 68/40 مگاهرتز می باشد. تبدیل میدان الكتریكی به گرما متناسب با فركانس و مربع قدرت میدان الكتریكی افزایش می یابد. در مورد افزایش انرژی میدان الكتریكی با افزایش فركانس، محدودیت وجود دارد. (یعنی با یك ضریب 3 از 56/13 مگاهرتز به 68/40 مگاهرتز می رسد)، افزایش قدرت میدان هم عملی نیست چون غالباً باعث گسیختگی میدان الكتریكی در اطراف ماده ای كه تحت عمل است شده و با قوس و جرقه زدن سبب صدمه رساندن به ماده می گردد. گسیختگی میدان الكتریكی به این دلیل است كه در گرمایش دی الكتریك نوسان میدان الكترومغناطیسی با تولید اختلاف پتانسیل بین 2 الكترود ایجاد می‌شود. و ماده ای كه باید گرم شود. بین 2 الكترود قرار می گیرد، به بیان دیگر اثر گرمایش دی الكتریك به علت نوسان سریع دو قطبی های ملكولی درون یك ماده غیرهادی است كه با كاربرد یك میدان الكتریكی با فركانس بالا ایجاد می گردد.

 


از این که از سایت ما اقدام به دانلود فایل ” مقاله بررسی اثر قلیا برروی پنبه در محیط مایكروویو ” نمودید تشکر می کنیم

هنگام دانلود فایل هایی که نیاز به پرداخت مبلغ دارند حتما ایمیل و شماره موبایل جهت پشتیبانی بهتر خریداران فایل وارد گردد.

فایل – مقاله بررسی اثر قلیا برروی پنبه در محیط مایكروویو – با برچسب های زیر مشخص گردیده است:
تحقیق بررسی اثر قلیا برروی پنبه در محیط مایكروویو;فایل بررسی اثر قلیا برروی پنبه در محیط مایكروویو;مقاله بررسی اثر قلیا برروی پنبه در محیط مایكروویو;دانلود تحقیق بررسی اثر قلیا برروی پنبه در محیط مایكروویو;بررسی اثر قلیا برروی پنبه در محیط مایكروویو; اثر قلیا ; پنبه ;محیط مایكروویو

جعبه دانلود

برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل


شما ممکن است این را هم بپسندید

مطالب تصادفی


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *